Půdní byt a princezna Locika

„Sličná Kateřina spustila své dlouhé (zlaté) vlasy z nejvyšších oken své věže, aby po nich vyšplhal chrabrý mládenec Tomáš a zachránil jí, jejich dceru a společné obydlí…“

Návrh rekonstrukce půdního bytu pro mladý pár se nese ve stylu světlosti a vzdušnosti. Spojením obývacího pokoje s jídelnou a kuchyňským zázemím „za rohem“, vznikne přepychový byt v historické části Turnova.

Půdní byt potřebuje dostatek světla, které přivedou nová střešní okna, jenž jsou rozmístěny do dvou etáží. Otevřený krov dodá bytu nečekanou velikost a požadovanou světlost.

Nábytek je navrhnut v kombinaci dřevo – bílá, která se snad nikdy neomrzí. Kuchyně je tvořena paralelními zónami: vlevo je kuchyňská linka s granitovým dřezem, vestavnou myčkou a varnou indukční deskou s odsavačem. Naproti této lince, jsou umístěny vysoké skříně a úzký dřevěný pult pro přípravu lahodných nápojů a dětských přesnídávek.

Výrazným prvkem celého interiéru je vestavná knihovna se zásuvkami, která dodá prostoru kolem jídelního stolu na majestátnosti.

Tak hodně štěstí, Novotní!

Jsme velice rádi, že jsme oslovili bytovou designérku inženýrku Vávrovou. totiž z našeho půdního malého a temného bytu opravdu něco unikátního - vzdušný a světlý prostor, řešený i do těch nejmenších detailů.

Kateřina a Tomáš Novotní, manželé

Podívejte se na

Další návrhy

Kuchyně ve venkovském stylu

kuchyně a jídelny

Žluťásek

obývací pokoje

e, f, g kuchyňky

kuchyně a jídelny

Contemporary Kitchen

kuchyně a jídelny